Patrick Jane po stracie córki i żony zabitych przez seryjnego mordercę, znanego jako Red John, zostaje konsultantem pracującym dla Kalifornijskiego Biura Śledczego (CBI). Jego zdolności obserwacyjne pomagają rozwiązywać najtrudniejsze zagadki. Pomagają mu w tym Teresa Lisbon (szefowa oddziału), Kimball Cho, Wayne Rigsby oraz Grace Van Pelt. Czeka na dzień, w którym pomści śmierć swojej żony oraz córki.
Serial kryminalny, moim zdaniem bardzo dobry. Jeśli obejrzeliście całego doktora House, a brakuje wam ciętego humoru i zagadek, choć niekoniecznie medycznych, to bardzo polecam ten serial :D
The Mentalist
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
The Mentalist
Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 21:27 przez Neria, łącznie zmieniany 1 raz.
Czasem oglÂ?dam, ale raczej nie skupiam si?? na tym. Ten facet jest jak dla mnie bardzo dziwny i ma dziwnÂ? mimik??. Humor moÂ?e i si?? pojawia, ale jakoÂ? nie zwr??ciÂ?am na niego uwagi, nie jest na pierwszym planie. WadÂ? jest za to p??Â?na pora nadawania...
Oh yes Daddy is home and he ain't happy.

Ja r??wnieÂ? nadrabiam straty wzgl??dem tvn'u i obecnie jestem na 8 odcinku 1 sezonu (cho?? oglÂ?dam od jakiegoÂ? 20 na tvn xD). Moim zdaniem nasz tytuÂ?owy Mentalista jest Â?wietny pod wzgl??dem mimiki i zachowania. Uwielbiam taki typ ludzi :D I te jego przesÂ?odkie loczki :3... Ale wolaÂ?abym Â?eby go za bardzo z bliska nie pokazywali, z dalszej perspektywy jest przystojniejszy :D
Po za tym, zagadki sÂ? niebanalne. W przeciwie??stwie do np. Kryminalnych Zagadek Miami/Las Vegas/Nowego York'u pokazane jest wszystko. CaÂ?oÂ???, na podstawie kt??rej moÂ?na dojÂ??? do jakichÂ? wniosk??w. Bardzo mi si?? podobaÂ?o to przedstawienie w pierwszym odcinku, na jakiej zasadzie rozumuje Patrick. Cho?? mimo to, dopiero dwa razy [wstyd si?? przyzna??] wywnioskowaÂ?am kto jest mordercÂ? :<
JeÂ?li ktoÂ? poszukuje odcink??w online, to ch??tnie podam stron?? (ale brakuje 5 odcinka 1 serii)
Po za tym, zagadki sÂ? niebanalne. W przeciwie??stwie do np. Kryminalnych Zagadek Miami/Las Vegas/Nowego York'u pokazane jest wszystko. CaÂ?oÂ???, na podstawie kt??rej moÂ?na dojÂ??? do jakichÂ? wniosk??w. Bardzo mi si?? podobaÂ?o to przedstawienie w pierwszym odcinku, na jakiej zasadzie rozumuje Patrick. Cho?? mimo to, dopiero dwa razy [wstyd si?? przyzna??] wywnioskowaÂ?am kto jest mordercÂ? :<
JeÂ?li ktoÂ? poszukuje odcink??w online, to ch??tnie podam stron?? (ale brakuje 5 odcinka 1 serii)
Ooo, na prawde fajny serial. Mnie sie z kolei podoba gra glownego bohatera. Serial smieszny i ,smutny' zarazem. Odcinki z Red Johnem sa najlepsze. Czasami az plakac mi sie chcialo tak mi bylo szkoda Jane'a. Ciekawe kiedy sie dowiemy kim jest ten Red John, bo trzeba przyznac tez jest niezly:)
Ostatnio zmieniony 06 paź 2011, 15:16 przez anita_cz, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię ten serial. Najwidoczniej znów powraca motyw Sherlocka Holmsa. Głowna postać jest dosyć specyficzna, ale wydaje mi się, że tak ma być. Zwykle nastawiam się na tematykę odcinka - czy sprawa jest ciekawa, czy nudna jak flaki z olejem. Narazie nie natrafiłam na żaden, który podpisywał by się pod drugą opcje 

One prerson's craziness is another person's reality
- Tim Burton
- Tim Burton
Też lubię ten serial. Postać Patricka Jane jest tak fascynująca, że nie można się odwrócić od ekranu. Naprawdę jestem ciekawa jakim cudem on tak dobrze zna ludzi. A może on naprawdę jest jasnowidzem? Smutno mi było jak oglądałam co się stało z jego rodziną. Jednak mam nadzieje, że między nim, a Lisbon coś się wydarzy. Bo naprawdę, między nimi aż iskrzy! Jeszcze nie trafiłam na odcinek, który nie byłby interesujący. A sarkazm i cynizm niektórych postaci serialu naprawdę dodaje tej produkcji smaczku.
Jestem sobą. A kim innym powinnam być? Przecież nie zmienię się w ciebie.
Jestem właśnie świeżo po obejrzeniu pierwszego odcinka czwartego sezonu i powiem wam, że będzie się działo
Nie będę spojlerowała, bo niecierpliwym, którzy później żałują, popsuję całą zabawę. Powiem tylko, że po finale trzeciego sezonu, sądziłam, że to będzie już koniec, a tu taka niespodzianka XD
Jeśli cała reszta będzie tak dobra, to warto czekać

Nie będę spojlerowała, bo niecierpliwym, którzy później żałują, popsuję całą zabawę. Powiem tylko, że po finale trzeciego sezonu, sądziłam, że to będzie już koniec, a tu taka niespodzianka XD
Jeśli cała reszta będzie tak dobra, to warto czekać

One prerson's craziness is another person's reality
- Tim Burton
- Tim Burton