Drugie zetknięcie z serią
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
Gdy tylko wciÂ?gn??Â?a mnie pierwsza cz??Â??? od razu poszukiwaÂ?am wzmianek o kolejnych, co teÂ? wynikaÂ?o z niezamkni??tego zako??czenia pierwszej. CzytaÂ?o mi si?? jÂ? r??wnie szybko jak pierwszÂ?.
"Wielu spo?ród ?yj?cych zas?uguje na ?mier?. A nie jeden z tych, którzy umieraj?, zas?uguje na ?ycie."
Zaraz po pierwszej z wielkÂ? ch??ciÂ?
W ko??cu ile ksiÂ?Â?ka moÂ?e leÂ?e??
. druga cz??Â??? mnie nie zawiodÂ?a a nawet byÂ?a odrobin?? lepsza 

"Znowu podszed? do tarcz.
- S? tylko trzy takie zespo?y jak wy - orzek? ze zgro
z?. - Mazowsze, Gaw?da... I zespó? Downa. Trudno po
wiedzie?, który lepiej strzela."
M.Kozak"Renegat"
- S? tylko trzy takie zespo?y jak wy - orzek? ze zgro
z?. - Mazowsze, Gaw?da... I zespó? Downa. Trudno po
wiedzie?, który lepiej strzela."
M.Kozak"Renegat"
Drugi tom zaskoczenie, Wi??zy nie tylko byÂ?y lepsze w caÂ?ej swojej organizacji ale takÂ?e wi??cej si?? dziaÂ?o, wi??cej emocji przysporzyÂ?y. ZaÂ? Mercy jest kobieca , paradoksalnie to zabrzmi: umie walczy?? o to na czym jej zaleÂ?y ,nie cofnie si?? przed przemocÂ? jeÂ?liby to jej pomogÂ?o w osiÂ?gni??ciu celu , i jest lojalna.
Zawsze byÂ?am przekonana Â?e pierwsza cz??Â??? jest najlepsza a dalsze sÂ? coraz gorsze jednak zostaÂ?am miÂ?o zaskoczona
Ta cz??Â??? nawet bardziej mi si?? podobaÂ?a poniewaÂ? byÂ?a mroczniejsza, akcja byÂ?a nieustannie napi??ta. Po prostu nie mogÂ?am odklei?? si?? od ksiÂ?Â?ki gdy ja czytaÂ?am
Jedynym problemem byÂ?y zm??czone oczy i tylko wtedy odkÂ?adaÂ?am ksiÂ?Â?k?? 

- wiedźma z bagna
- Zaawansowany Stopień Zupiorzenia
Szybka akcja, sporo ciekawych wątków (w tym inspirujące do przemyśleń zawirowania emocjonalne
), atmosfera zagrożenia, a przy tym świetny styl narracji - to wszytko sprawia, że Więzy po prostu się połyka w całości.
Przegryzać można dopiero w trakcie drugiego czytania

Przegryzać można dopiero w trakcie drugiego czytania

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 23:50 przez wiedźma z bagna, łącznie zmieniany 1 raz.
I cóż to zmieni, gdy z młodych gniewnych, wyrosną starzy wk..wieni ???
- Czarownica
- Zaawansowany Stopień Zupiorzenia
Musicie wybaczy?? ale nie czytam post??w z g??ry.
WÂ?aÂ?nie sko??czyÂ?am czyta??. Ta cz??Â??? bardziej mi si?? podobaÂ?a ni?? poprzednia. Nie wiem co to sprawiÂ?o. Ale zapowiedÂ? "miÂ?osnego czworokÂ?ta" delikatnie m??wiÂ?c osÂ?abia mnie. No bÂ?agam, to juÂ? tr??jkÂ?t nie wystarczy!?

WÂ?aÂ?nie sko??czyÂ?am czyta??. Ta cz??Â??? bardziej mi si?? podobaÂ?a ni?? poprzednia. Nie wiem co to sprawiÂ?o. Ale zapowiedÂ? "miÂ?osnego czworokÂ?ta" delikatnie m??wiÂ?c osÂ?abia mnie. No bÂ?agam, to juÂ? tr??jkÂ?t nie wystarczy!?
Oh yes Daddy is home and he ain't happy.

Bardzo moÂ?liwe.kuszumai pisze:MoÂ?e dlatego, Â?e byÂ?o w niej wi??cej Adama oraz Â?e wida?? jego wi??ksze zainteresowanie Mercy?
To chyba takie zboczenie, Â?e ocenia si?? ksiÂ?Â?ki po m??skim czynniku.
A ocenianie po m??skim czynniku, jak to nazwaÂ?aÂ?, jest typowe dla czytelnik??w pÂ?ci Â?e??skiej. Co to za ksiÂ?Â?ka w kt??rej nie ma Â?adnego ciacha? (poza lekturami nie spotkaÂ?am si?? z takÂ?)
MoÂ?e to taka strategia autorkikuszumai pisze:Nie wiem czy mi si?? dobrze wydaj??, ale motyw poszczeg??lnych tom??w si?? powtarza co dwa - jak np. watek o Marsylii...

Oh yes Daddy is home and he ain't happy.

duzo lepsza cz??Â???, ale z tym uczuciem Stefana to troche przesada. KsiÂ?Â?ka miejscami naprawde przeraÂ?ajÂ?ca i og??lnie maÂ?o przewidywalna i ci m??Â?czyÂ?ni w klatkach straszne. Nie b??d?? rzuca?? spoilerami bo niekt??rzy nie lubiÂ? zna?? szczeg??Â???w.ZabraÂ?am si?? za tÂ? cz??Â??? odrazu po pierwszej ksiÂ?Â?ce wi??c naszcz??Â?cie nie cierpiaÂ?a z powodu niedosytu.
Z tymi wÂ?tkami tez zwr??ciÂ?am na to uwag??, ale myÂ?l?? Â?e to poprostu jest skutek wÂ?tku poprostu wszystko si?? razem przeplata by stworzy?? jeden obraz.
Z tymi wÂ?tkami tez zwr??ciÂ?am na to uwag??, ale myÂ?l?? Â?e to poprostu jest skutek wÂ?tku poprostu wszystko si?? razem przeplata by stworzy?? jeden obraz.