Autor: McMann Lisa
J??zyk oryginaÂ?u: angielski
J??zyk wydania: polski
Oprawa: mi??kka
Data premiery: 2009-05-12
Cena 18,99zÂ?
Liczba stron: 176
Opis:
Mroczny paranormalny dar i miÂ?oÂ??? dwojga nastolatk??w w pierwszej powieÂ?ci bestsellerowej lirycznej i wywoÂ?ujÂ?cej dreszcz grozy trylogii.
Siedemnastoletnia Janie widzi cudze sny. WciÂ?gana w nie wbrew wÂ?asnej woli, staje si?? przymusowym Â?wiadkiem rozgrywajÂ?cych si?? w nich wydarze?? . Pewnego dnia do klasy przychodzi nowy chÂ?opak... kt??ry potrafi kontrolowa?? sny. Ale nawet on moÂ?e okaza?? si?? bezradny, gdy Janie trafi w Â?rodek koszmaru. Po raz pierwszy jest kimÂ? wi??cej niÂ? obserwatorkÂ? czyichÂ? makabrycznych fantazji. Jest ich uczestniczkÂ? ...
MGÂ?A:
Autor:
Lisa McMann
Wydawnictwo:
Amber , Sierpie?? 2009
Liczba stron: 208
Cena: 21,49zÂ?
Tom 2 mrocznej i lirycznej trylogii o miÂ?oÂ?ci dwojga nastolatk??w obdarzonych paranormalnym darem
NiepokojÂ?ca zdolnoÂ??? przeÂ?ywania cudzych sn??w coraz bardziej przeraÂ?a Janie i jej chÂ?opaka Caleba. ZwÂ?aszcza teraz, gdy dziewczyna zostaje wciÂ?gni??ta w wypeÂ?nione przemocÂ? koszmary koleÂ?anki z klasy. JeÂ?li nad nimi nie zapanuje, sama stanie si?? ich ofiarÂ?. Znaleziony przypadkiem tajemniczy dziennik wyjawia Janie zatrwaÂ?ajÂ?cÂ? prawd??: moÂ?na kontrolowa?? sny, lecz za straszliwÂ? cen??.
KONIEC
Autor: Lisa McMann
Wydawnictwo Amber
Data wydania: 9 luty 2010r.
Liczba stron: 256
Cena:27,50zÂ?
Siedemnastoletnia Janie i jej chÂ?opak Caleb majÂ? nadziej??, Â?e podczas wakacji zdoÂ?ajÂ? zapomnie?? o swoim przekle??stwie: Â?e nie b??dÂ? ich przeÂ?ladowa?? cudze sny. Ale romantycznÂ? sielank?? przerywa wiadomoÂ??? z domu. Po latach zjawiÂ? si?? ojciec Janie, kt??rego dziewczyna nigdy nie widziaÂ?a. I nigdy nie przeczuwaÂ?a, Â?e na jakie niebezpiecze??stwo narazi jÂ? to spotkanie...
M??j komentarz: Jest par?? niezgodnoÂ?ci w opisach: po pierwsz?? ucze?? nie jest nowy tylko " odmieniony"

Moje wraÂ?enia po przeczytaniu: byÂ?am mile zaskoczona. KsiÂ?Â?ka napisana jest bardzo fanie, szybko si?? jÂ? czyta. DuÂ?Â? zaletÂ? jest to, iÂ? w ksiÂ?Â?ce nie ma Â?adnej rywalizacji o gÂ???wnÂ? bohaterk??- jest tylko jeden kandydant do serca gÂ???wnej bohaterki. KsiÂ?Â?ka niby opowiada o nadprzyrodzonych zdolnoÂ?ciach Janie, lecz ten dar jest dla niej przekle??stwem i ponosi ona bardzo przykre konsekwencje z tego powodu. Nie podobaÂ?o mi si?? niestety zako??czenie -sÂ?dz??, Â?e moÂ?na je byÂ?o bardziej rozwinÂ???.

Pomimo niekt??rych niedociÂ?gni???? i wad ksiÂ?Â?ka jest naprawd?? warta polecenia.