Polskie Wydanie Silver Borne
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
Polskie Wydanie Silver Borne
Krążą już pierwsze plotki o polskim wydaniu kolejnej części przygód Mercy. Jak zwykle, na tym etapie, największe emocje budzi przekład tytułu, oraz zapewne i spodziewana okładka :)
Co do tej drugiej myślę że Fabryka nie wyłamie się z obecnej konwencji - chyba zdają sobie sprawę, że czekałoby ich obdarcie żywcem ze skóry i kąpiel we wrzącym oleju.
Ale co z tytułem? Padła nazwa "Zrodzony ze Srebra", u mnie nie budzi zastrzeżeń, ale ja jestem laikiem gdyż:
a) Nie znam całości książki
b) angielski to nie mój konik.
Co Wy o tym sądzicie? Macie jakieś inne propozycje?
Co do tej drugiej myślę że Fabryka nie wyłamie się z obecnej konwencji - chyba zdają sobie sprawę, że czekałoby ich obdarcie żywcem ze skóry i kąpiel we wrzącym oleju.
Ale co z tytułem? Padła nazwa "Zrodzony ze Srebra", u mnie nie budzi zastrzeżeń, ale ja jestem laikiem gdyż:
a) Nie znam całości książki
b) angielski to nie mój konik.
Co Wy o tym sądzicie? Macie jakieś inne propozycje?
I read a book about the self, Said I should get expensive help.
To są właśnie rzeczy
jakie przychodzą mi do głowy
kiedy siedzę w domu podczas burzy,
czekając na telefon od kuratora sądowego
To są właśnie rzeczy
Widziałam ten tytuł na Fejsie Fabryki i muszę przyznać, że jako laikowi mi się spodobał i nie wzbudził zastrzeżeń. Książkę czytałam, ale to już było dawno i z miłą chęcią przeczytam wydanie po polsku na papierze. Co do okładki też mi się wydaje, że nie zboczą z kursu.To są najlepsze okładki jakie widziałam w polskim wydawnictwie.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2012, 08:30 przez hlukaszuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto wie, może Śmierć sypia z pluszowym misiem? Nigdy w życiu.
Ja tej książki całej nie czytałam, przyznaję, że jakoś mi sie ciągnie, więc nie potrafię określić czy tytuł pasuje czy nie. Na razie - podoba mi się. Brzmi zgrabnie
A jak to ma się do treści, to zobaczymy, jak wyjdzie po polsku, bo angielskiej nie chce mi się tykać.

The problem with reading a good book is that you want to finish the book, but you don't want to finish the book.
Też myślę, że okładka pozostanie taka jaka była. Jednak tytuł... Nie bardzo mi się podoba.
[spoiler] jeśli dobrze pamiętam to niejaki Silver Borne, to był artefakt, który z srebrem miał tyle wspólnego, że stworzyła go kobieta nieczłowiek, której imie przetłumaczone na angielski znaczyło właśnie silver, czyli srebro.[/spoiler]
No, ale ja czytałam czyjąś wersję tłumaczenia i angielską wersję, więc możliwe że coś źle zrozumiałam i/lub tamta osoba źle przetłumaczyła.
[spoiler] jeśli dobrze pamiętam to niejaki Silver Borne, to był artefakt, który z srebrem miał tyle wspólnego, że stworzyła go kobieta nieczłowiek, której imie przetłumaczone na angielski znaczyło właśnie silver, czyli srebro.[/spoiler]
No, ale ja czytałam czyjąś wersję tłumaczenia i angielską wersję, więc możliwe że coś źle zrozumiałam i/lub tamta osoba źle przetłumaczyła.
Te prawdopodobnie nie wygląda na połowę roku. Myślę, że powinniśmy się cieszyć jeśli się zlitują i wydadzą do końca roku. Zawsze była jedna w ciągu roku, więc tym razem powinno być podobnie. Kate też wyszła pod koniec ubiegłego roku więc może i Mercy się uda, choć może będą to wakacje. Wolę odwlekać termin niż liczyć na wcześniej i się rozczarować.Oksa pisze:Tak, na fejsie Fabryki padła odpowiedź, że prawdopodobnie ta część pojawi się w połowie roku i przy okazji właśnie podali nam tytuł nowego tomu.
Kto wie, może Śmierć sypia z pluszowym misiem? Nigdy w życiu.
UWAGA! Nie jest to oficjalnie potwierdzona informacja, ale przeciekła bezpośrednio z Fabryki - ze wstępnych ustaleń wynika że Silver Borne należy się spodziewać już w lipcu. To co pewne - tłumaczenie jest w toku - prognozy są na lipiec.
I read a book about the self, Said I should get expensive help.
To są właśnie rzeczy
To są właśnie rzeczy
- Czarownica
- Zaawansowany Stopień Zupiorzenia
'Ileż to już pytań padło o tę książkę... Ale wreszcie mogę oficjalnie zapowiedzieć. Na 13 lipca zaplanowaliśmy premierę 5 już odsłony cyklu Patricii Briggs ze zmiennokształtną Mercedes Thompson. Silver borne (Zrodzona ze srebra) z okładką, którą Dan Dos Santos uczynił.'
wiadomość z Fejsa:
to się jednak doczekamy
<jupi>
wiadomość z Fejsa:
to się jednak doczekamy