Pierwsze zetknięcie z serią
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
Na pierwszÂ? cz??Â??? Seri o Mercedes Thompson trafiÂ?am na stronie gildii. PrzeczytaÂ?am same pozytywne opinie wi??c musiaÂ?am jakoÂ? zdoby?? ksiÂ?Â?k??. Niestety to byÂ? ten czas, gdzie zakupienie pierwszego tomu graniczyÂ?o z cudem. Dlatego byÂ?am zmuszona przeczyta?? ebooka. Rzadko je czytam, bo boli mnie po nich gÂ?owa i psujÂ? wzrok, ale dla Mercy postanowiÂ?am si?? poÂ?wi??ci?? i naprawd?? byÂ?o warto ;)
...To byÂ? ob??z zimowy w zeszÂ?oroczne ferie. Â???Â?ka nie skrzypiaÂ?y chyba tylko dlatego, Â?e zrobiono je z betonu - co do tego nie miaÂ?am wÂ?tpliwoÂ?ci juÂ? po pierwszej nocy. CaÂ?y hotel tchnÂ?Â? popeerelowskÂ? tandetÂ?, co byÂ?o o tyle dziwne, Â?e byliÂ?my w Czechach. W??wczas od mniej wi??cej trzech miesi??cy Zmierzchem juÂ?, za przeproszeniem, rzygaÂ?am i desperacko poszukiwaÂ?am jakiejÂ? odskoczni. Brzmi to o tyle paradoksalnie, Â?e w tym czasie m??czyÂ?am angielskie wydanie 'Breaking Dawn' - mam jakieÂ? chore ciÂ?goty do oryginalnych wyda?? wszystkiego, co czytam i co mi si?? na jakimÂ? etapie Â?ycia podobaÂ?o.
No wi??c trzeciego wieczoru, porzuciwszy upierdliwe nudne rozterki Belli, zrezygnowana zacz??Â?am kontemplowa?? sufit. I od niechcenia rzuciÂ?am do mej towarzyszki, pochÂ?oni??tej lekturÂ? zgadnijcie czego, sakramentalne "co czytasz?" - odpowiedÂ? miaÂ?am otrzyma?? dopiero rano, bo Julia wÂ?aÂ?nie wyjeÂ?dÂ?aÂ?a z Aspen Creek z Samuelem i Adamem na gÂ?owie.
Par?? dni p??Â?niej rzuciÂ?am si?? na Zew jak wilk na gÂ?odzie na ubitego jelenia. W dwie noce byÂ?am po lekturze (na obozie kondycyjnym nie bardzo jest kiedy czyta??) i wr??ciwszy do Rybnika pobiegÂ?am do zaprzyjaÂ?nionej ksi??garni naby?? oba tomy.
No wi??c trzeciego wieczoru, porzuciwszy upierdliwe nudne rozterki Belli, zrezygnowana zacz??Â?am kontemplowa?? sufit. I od niechcenia rzuciÂ?am do mej towarzyszki, pochÂ?oni??tej lekturÂ? zgadnijcie czego, sakramentalne "co czytasz?" - odpowiedÂ? miaÂ?am otrzyma?? dopiero rano, bo Julia wÂ?aÂ?nie wyjeÂ?dÂ?aÂ?a z Aspen Creek z Samuelem i Adamem na gÂ?owie.
Par?? dni p??Â?niej rzuciÂ?am si?? na Zew jak wilk na gÂ?odzie na ubitego jelenia. W dwie noce byÂ?am po lekturze (na obozie kondycyjnym nie bardzo jest kiedy czyta??) i wr??ciwszy do Rybnika pobiegÂ?am do zaprzyjaÂ?nionej ksi??garni naby?? oba tomy.

Just because you say it in English it doesn't become more cool. :P
NatrafiÂ?am na tÂ? ksiÂ?Â?k?? na forum "Naznaczona. Dom Nocy", przeczytaÂ?am opis i tak mnie zafascynowaÂ?a historia o kobiecie mechaniku Â?e postanowiÂ?am jÂ? kupi?? i przeczyta??
. Zacz??Â?am szuka?? pierwszej cz??Â?ci, ale okazaÂ?o si?? Â?e znalezienie je graniczy niemal z cudem. Nie poddaÂ?am si?? jednak i w ko??cu znalazÂ?am jÂ? na e-mol.pl
Teraz jestem po lekturze obu tom??w i bardzo polecam tÂ? seri??.

W niebie jest dobry klimat, ale w piekle lepsze towarzystwo...
Och u mnie byÂ?o caÂ?kiem zwyczajnie, raz na jakiÂ? czas po prostu musz?? naby?? jakÂ?Â? nowÂ? ksiÂ?Â?k?? (albo od razu trzy jeÂ?li to trylogia- nie chc?? potem umiera?? w m??czarniach w oczekiwaniu na zakup kolejnego tomu). Zanim si?? zdecyduje zaglÂ?dam na r??Â?ne fora i og??lnie szukam czegoÂ? interesujÂ?cego w internecie. Seria o Mercy przykuÂ?a mojÂ? uwag??, a pozytywne opinie internaut??w tylko dopeÂ?niÂ?y dzieÂ?a. P??Â?niej kierunek empik...
Ja dostaÂ?am ksiÂ?Â?ki o Mercy od koleÂ?anki w postaci ebook??w z komentarzem "Â?ciÂ?gn??Â?am ostatnio jakieÂ? ksiÂ?Â?ki, przeczytaj sobie jak b??dziesz miaÂ?a czas". Jako, Â?e wol?? czyta?? coÂ? co si?? skÂ?ada z papieru zostawiÂ?am je jak byÂ?y. Dopiero jak zabrakÂ?o "zwykÂ?ych" ksiÂ?Â?ek przypomniaÂ?am sobie o ebookach i zacz??Â?am czyta??, i jakoÂ? tak mi si?? spodobaÂ?y ksiÂ?Â?ki pani Briggs.
Ha! Zawsz?? chciaÂ?am to zrobi??! Cicho, Â?e nie mam uprawnie??
. Nie spamowa??! 
Kometa: Ale ja mam uprawnienia. Za spam wam kopa zasadz??.

Kometa: Ale ja mam uprawnienia. Za spam wam kopa zasadz??.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, 22:50 przez tusia13pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy raz natkn??Â?am si?? na Zew Ksi??Â?yca w empiku szukajÂ?c czegoÂ? nowego do czytania, potem tuÂ? po przeczytaniu 1 tomu kupiÂ?am Wi??zy Krwi. ByÂ?a to juÂ? dawno, ale teraz podsun??Â?am serie moim przyjaci??Â?kÂ?, jedna z nich juÂ? teÂ? jest na tym forum, reszta z nich to juÂ? tylko kwestia czasu jak si?? tu znajdÂ? 

witam :) to m??j pierwszy post... Z ksiÂ?Â?kÂ? zetkn??Â?am si?? w empiku. Gdy mam troch?? wolnego czasu zdarza mi si?? poszwenda?? po r??Â?nych ksi??garniach i empiku i podczytywa?? nowe pozycje. ZaciekawiÂ? mnie opis z tyÂ?u ksiÂ?Â?ki. WÂ?aÂ?ciwie moÂ?na powiedzie??, Â?e od Mercy zacz??Â?o si?? moje duÂ?e zainteresowanie Urban fantasy. Interesuj?? si?? ksiÂ?Â?kami, gdzie wyst??pujÂ? wampiry, wilkoÂ?aki i inne niesamowite stworzenia. Akurat byÂ?am zniesmaczona jednÂ? strasznie infantylnÂ? ksiÂ?Â?kÂ? o wilkoÂ?akach, stÂ?d rzuciÂ?am si?? na Zew Ksi??Â?yca z duÂ?Â? zachÂ?annoÂ?ciÂ? :D
Â?ycz?? powodzenia w poszukiwaniach!!! Cho?? zawsze moÂ?na przez przypadek znaleÂ???. No chyba, Â?e allegro ale wtedy to rzeczywiÂ?cie trzeba przyoszcz??dzi??.Z ksiÂ?Â?kÂ? zetkn??Â?am si?? przez przypadek na chomiku, okÂ?adka niezbyt przypadÂ?a mi do gustu, ale opis mnie zainteresowaÂ?. Teraz oszcz??dzam na zakupienie wydanych tom??w