Pierwsze zetknięcie z serią
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
Ha! Chyba jestem jedynÂ? osobÂ?, kt??ra Mercy znalazÂ?a w bibliotece. PrzeglÂ?daÂ?am p??Â?k?? z horrorami, szukajÂ?c kolejnych cz??Â?ci "Kronik Wampir??w" i wpadÂ? mi w r??ce "Zew ksi??Â?yca". SpodobaÂ?a mi si?? okÂ?adka, a jak na odwrocie zobaczyÂ?am "Urban fantsy" i "wampir" to wiedziaÂ?am, Â?e to wÂ?aÂ?nie z tÂ? ksiÂ?Â?kÂ? wr??c?? do domu. I si?? nie rozczarowaÂ?am.
Od niedawna jestem fankÂ? Serii z Mercedes Thomson, chciaÂ?am kupi?? pierwszy tom niestety nie moÂ?na nigdzie dosta?? tej ksiÂ?Â?ki. Nawet pr??bowaÂ?am kontaktowa?? si?? z hurtowniÂ? Olesiejuka ze sukces??w. Ale poÂ?yczyÂ?am ksiÂ?Â?k?? od koleÂ?anki i jak zacz??Â?am czyta?? do juÂ? nie odÂ?oÂ?yÂ?am ksiÂ?Â?ki. Mam nadzieje, Â?e jak pojawi si?? trzeci TOM, to moÂ?e fabryka sÂ???w zrobi dodruk.
Ha, sÂ?uchajcie. ByÂ?am dziÂ? w Opolu w pewnej ksi??garni i majÂ? ostatni egzemplarz Zew Ksi??Â?yca.
JeÂ?li jest ktoÂ? ch??tny to kupi?? tÂ? ksiÂ?Â?k?? i transakcj?? przeprowadzimy na allegro - jednakÂ?e liczcie si?? z cenÂ? - 34,90+koszt wysyÂ?ki (nie b??d?? dopÂ?aca?? do tego interesu). W sobot?? b??d?? miaÂ?a okazj?? znowu p??jÂ??? do tej ksi??garni to mog?? kupi??. Ch??tnych zapraszam na PW.
JeÂ?li jest ktoÂ? ch??tny to kupi?? tÂ? ksiÂ?Â?k?? i transakcj?? przeprowadzimy na allegro - jednakÂ?e liczcie si?? z cenÂ? - 34,90+koszt wysyÂ?ki (nie b??d?? dopÂ?aca?? do tego interesu). W sobot?? b??d?? miaÂ?a okazj?? znowu p??jÂ??? do tej ksi??garni to mog?? kupi??. Ch??tnych zapraszam na PW.
Witajcie :)
Ja z seriÂ? o Mercy zetkn??Â?am si?? na chomikuj.pl. Jestem dosÂ?ownie molem ksiÂ?Â?kowym i dwie cz??Â?ci pochÂ?on??Â?am w trzy dni na komputerze. Ale czuÂ?am niedosyt, wybraÂ?am si?? do biblioteki Â?eby je wypoÂ?yczy?? i poczu?? ksiÂ?Â?k??. Wtedy dogÂ???bnie jÂ? przeczytaÂ?am i zawr??ciÂ?a mi w gÂ?owie :P Nie mogÂ?am si?? oderwa?? od tego pomieszanego Â?wiata, gdzie nie tylko byÂ?y wampiry ale r??wnieÂ? magiczne stwory jak gobliny nie m??wiÂ?c juÂ? o wilkoÂ?akach i zmiennoksztaÂ?tnych. Bardzo zaciekawiÂ?y mnie perypetie miÂ?osne naszej pani mechanik, za kt??rÂ? oglÂ?dajÂ? si?? wszyscy m??scy bohaterowie ksiÂ?Â?ki.
Ja jestem pod wraÂ?eniem :)
Ja z seriÂ? o Mercy zetkn??Â?am si?? na chomikuj.pl. Jestem dosÂ?ownie molem ksiÂ?Â?kowym i dwie cz??Â?ci pochÂ?on??Â?am w trzy dni na komputerze. Ale czuÂ?am niedosyt, wybraÂ?am si?? do biblioteki Â?eby je wypoÂ?yczy?? i poczu?? ksiÂ?Â?k??. Wtedy dogÂ???bnie jÂ? przeczytaÂ?am i zawr??ciÂ?a mi w gÂ?owie :P Nie mogÂ?am si?? oderwa?? od tego pomieszanego Â?wiata, gdzie nie tylko byÂ?y wampiry ale r??wnieÂ? magiczne stwory jak gobliny nie m??wiÂ?c juÂ? o wilkoÂ?akach i zmiennoksztaÂ?tnych. Bardzo zaciekawiÂ?y mnie perypetie miÂ?osne naszej pani mechanik, za kt??rÂ? oglÂ?dajÂ? si?? wszyscy m??scy bohaterowie ksiÂ?Â?ki.
Ja jestem pod wraÂ?eniem :)
Jak szukasz ksiÂ?Â?ek o wampirach to zapomnij o Zmierzchach, Pamietnikach i Morgenvillach. To bzdety. Si??gnij lepiej po Wywiad z Wampirem lub Nocarza. Tam wampiry to wampiry, w Zmierzchu to sÂ? bÂ?yszczÂ?ce przeroÂ?ni??te lale.Tysiek pisze:SzukaÂ?am ksiÂ?Â?ek o wampirach, do czego - nie b??d?? ukrywa?? - natchn??Â?a mnie saga Zmierzch. PrzeczytaÂ?am kilka innych mi??dzy nimi <Pami??tniki wampir??w, Wampiry z Morgenville> aÂ? wpadÂ?am na Mercedes. I to byÂ?o to. Teraz poluj?? na allegro.
PS. OczywiÂ?cie wÂ?tek wampir??w w Moon Called teÂ? jest ciekawie rozwini??ty. Â?eby nie byÂ?o

Fakt, Â?e ciekawie. Efekt grozy. OsobiÂ?cie w wampirzych momentach miaÂ?am dreszcze. I chyba dlatego wole BB. Licz?? na to, Â?e w kolejnych cz??Â?ciach pojawiÂ? si?? jeszcze wampiry.
Wyczuwam szczere oburzenie, wi??c na swÂ? obron?? napisz?? tyle, Â?e zielona jestem jeÂ?li chodzi o t?? tematyk??. Zmierzchu nie porzuc??, bo to sÂ?odka romansowa bajka, a potrzebna mi teraz przestrze?? zapomnienia. Polecone przeczytam. Dzi??kuj??. JeÂ?li ktoÂ? czytaÂ? coÂ? fajnego z wampirkiem w roli gÂ???wnej lub pobocznej to dajcie namiary, ale na pw.
Wyczuwam szczere oburzenie, wi??c na swÂ? obron?? napisz?? tyle, Â?e zielona jestem jeÂ?li chodzi o t?? tematyk??. Zmierzchu nie porzuc??, bo to sÂ?odka romansowa bajka, a potrzebna mi teraz przestrze?? zapomnienia. Polecone przeczytam. Dzi??kuj??. JeÂ?li ktoÂ? czytaÂ? coÂ? fajnego z wampirkiem w roli gÂ???wnej lub pobocznej to dajcie namiary, ale na pw.
A do tego moÂ?na dorzuci?? jeszcze "Dracule" Stokera toÂ? to podstawa :) I fajny klimat ma. Ja niestety ostatnio przezywam zatrucie wampirzymi ksiÂ?Â?kami, gdzie si?? czÂ?owiek nie obejrzy tam wampiry szczerzÂ? si?? na niego z okÂ?adki - co gorsza jedne bardziej zniewieÂ?ciaÂ?e niÂ? drugie a do tego wszystkie jakieÂ? maÂ?oletnie ;). Brrrr... Musz?? odpoczÂ???.
KtoÂ? mi kiedyÂ? poleciÂ? seri?? o Mercy. Jak w ko??cu potkn??Â?am si?? o niÂ? w ksi??garni ot zakupiÂ?am tom 1 i trzeci ;)
KtoÂ? mi kiedyÂ? poleciÂ? seri?? o Mercy. Jak w ko??cu potkn??Â?am si?? o niÂ? w ksi??garni ot zakupiÂ?am tom 1 i trzeci ;)
“There is always some madness in love. But there is also always some reason in madness.”
trzeci?? ale chyba nie po polskuPanthera pisze:Jak w ko??cu potkn??Â?am si?? o niÂ? w ksi??garni ot zakupiÂ?am tom 1 i trzeci ;)
Moja przygoda z seriÂ? zacz??Â?a si?? od tego Â?e na jakimÂ? blogu czytaÂ?am recenzj?? o ksiÂ?Â?ce Tany Huff i tam byÂ?a r??wnieÂ? opisana ta ksiÂ?Â?ka. OczywiÂ?cie pierwsze co zrobiÂ?am to zajrzaÂ?am do biblioteki, nie zdziwiÂ?am si?? bardzo jak Â?adnej z tych pozycji nie znalazÂ?am ;( wi??c nic innego mi nie zostaÂ?o jak p??jÂ??? do ksi??garni. Pod wpÂ?ywem impulsu kupiÂ?am 2 ksiÂ?Â?ki pani Huff i Briggs (lekko zaÂ?amana Â?e tyle kasy straciÂ?am naraz :P), ale jak zacz??Â?am czyta?? to wszystko mi zrekompensowaÂ?o