Okładki
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
- Czarownica
- Zaawansowany Stopień Zupiorzenia
okÂ?adki
Podoba mi się ta indiańska kamizelka.To też może wskazywać na to że Mercy spotka swoich krewnych, bo to byli Indianie z Ameryki Północnej Natomiast na Kolumbię wskazują rysunki w tle. Chodzi o rzekę Kolumbię.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 18:52 przez Czarownica, łącznie zmieniany 2 razy.
Okładka jest bardzo ładna i ma w sobie to coś, jakąś tajemnicę - nawet Mercy jest jakaś odmieniona :)
Ale jeśli pogłoski o spotkaniu innych zmiennokształtnych są prawdziwe, to być może właśnie owe spotkanie w jakimś sensie "odmieni" Mercy...
Ale jeśli pogłoski o spotkaniu innych zmiennokształtnych są prawdziwe, to być może właśnie owe spotkanie w jakimś sensie "odmieni" Mercy...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 16:40 przez Anthien, łącznie zmieniany 1 raz.
Interesujący wywiad z Santosem odnośnie okładek z serii oraz ujawnienie modelki która pozowała mu do okładki Moon Called - Jamie.
http://www.tor.com/blogs/2010/07/embody ... d-in-paint
Jest też już ostateczny projekt okładki do River Marked:

http://www.tor.com/blogs/2010/07/embody ... d-in-paint
Jest też już ostateczny projekt okładki do River Marked:

Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 16:41 przez Kometa, łącznie zmieniany 1 raz.
I read a book about the self, Said I should get expensive help.
To są właśnie rzeczy
jakie przychodzą mi do głowy
kiedy siedzę w domu podczas burzy,
czekając na telefon od kuratora sądowego
To są właśnie rzeczy
CaÂ?kiem Â?adna kobieta z tej Jamie.
Co do okÂ?adki - mnie si?? podoba, a nawet bardzo, pomimo zachwianych proporcji prawej r??ki. Nawet z tymi wadami kt??re zauwaÂ?yÂ?yÂ?cie jest o niebo lepsza niÂ? kt??rakolwiek z wersji polskich. Nie wiem tylko po co wstawili tam niebywale inteligentny komentarz pani Harris. Nie wiem jak was, ale mnie on raczej odstrasza do ksiÂ?Â?ki niÂ? zach??ca do jej kupna. Bardzo si?? czepiam, czy tylko troszk???
I jeszcze jedno: mnie ta okÂ?adka nieco skojarzyÂ?a si?? z okÂ?adkÂ? On the powl.
Co do okÂ?adki - mnie si?? podoba, a nawet bardzo, pomimo zachwianych proporcji prawej r??ki. Nawet z tymi wadami kt??re zauwaÂ?yÂ?yÂ?cie jest o niebo lepsza niÂ? kt??rakolwiek z wersji polskich. Nie wiem tylko po co wstawili tam niebywale inteligentny komentarz pani Harris. Nie wiem jak was, ale mnie on raczej odstrasza do ksiÂ?Â?ki niÂ? zach??ca do jej kupna. Bardzo si?? czepiam, czy tylko troszk???

I jeszcze jedno: mnie ta okÂ?adka nieco skojarzyÂ?a si?? z okÂ?adkÂ? On the powl.
"Je?li jest co?, co nie jest wykonalne
trzeba znale?? kogo? kto o tym nie wie i to zrobi."
"We are such stuff as dreams are made on. "
Mnie teÂ? on draÂ?ni, ale na Harris jest w stanach szaÂ?, zwÂ?aszcza na jej "wampirycznÂ?" seri?? wi??c jest to swego rodzaju chwyt reklamowy Â?eby zÂ?apa?? wi??cej fan??w nie tylko samej Briggs ale i tych Harris, lub tylko tych kt??rzy lubiÂ? True Blood. C??Â? to tani i oklepany chwyt ale si?? sprawdza. Cho?? ja bardzo bym nie chciaÂ?a Â?eby ksiÂ?Â?ki Briggs byÂ?y kojarzone z, w moim odczuciu, dennÂ? seriÂ? o Sookie Harris. Jakby nie ta liga, ale c??Â? poradzi??. KaÂ?dy orze jak moÂ?e.Smile_ pisze:Nie wiem tylko po co wstawili tam niebywale inteligentny komentarz pani Harris. Nie wiem jak was, ale mnie on raczej odstrasza do ksiÂ?Â?ki niÂ? zach??ca do jej kupna.
Tylko troszk?? :PSmile_ pisze:Bardzo si?? czepiam, czy tylko troszk???
To są właśnie rzeczy
To są właśnie rzeczy
Mnie nie tyle przeszkadza to, Â?e komentarz naleÂ?y do Harris, ale to jak jest rozbudowany, peÂ?en przymiotnik??w i og??lnie genialny. Pisarka mogÂ?aby si?? wysili?? na chociaÂ? jedno zdanie zÂ?oÂ?one. W zasadzie nawet na wi??cej niÂ? jedno, ale wtedy musieliby juÂ? przenieÂ??? opini?? na tyÂ? ksiÂ?Â?ki.
Jak dla mnie to ten Â?ososiowy kolor napis??w z lekka gryzie z bÂ???kitnym umieszczonym na dole.
A co do cytatu, to Â?eby nie byÂ?o jak w tym komixxie: http://komixxy.pl/203000/Krytyka-literacka
Do tego Â?eby byÂ?a lepsza od polskich wersji to duÂ?o trudu nie trzebaNawet z tymi wadami kt??re zauwaÂ?yÂ?yÂ?cie jest o niebo lepsza niÂ? kt??rakolwiek z wersji polskich.

A co do cytatu, to Â?eby nie byÂ?o jak w tym komixxie: http://komixxy.pl/203000/Krytyka-literacka

Bo widzisz, nie waÂ?ne na dobrÂ? spraw?? co "powiedziaÂ?a", waÂ?ne Â?e to Harris xD MogÂ?a r??wnie dobrze skwitowa?? to kr??tkim "Cool" i teÂ? by byÂ?o "cool". PowinniÂ?my si?? cieszy??, Â?e uÂ?yÂ?a aÂ? trzech w porywach do czterech sÂ???w (bo nie jestem pewna czy 'I' moÂ?na zaliczy?? jako sÂ?owo). A ty byÂ? chciaÂ?a Â?eby operowaÂ?a peÂ?nymi zdaniami xD wida?? za maÂ?o jej zapÂ?acili Â?eby miaÂ?a si?? nad tym rozwodzi??.
To są właśnie rzeczy
To są właśnie rzeczy
W zasadzie to jest juÂ? peÂ?ne zdanie xD czasownik jest- jest. Wi??c zdanie r??wnieÂ?, ale nijak nie rozwini??te.
Ostatnio odnosz?? wraÂ?enie, Â?e amerykanie nie potrafiÂ? podwaÂ?a?? autorytet??w, ale tylko tych 'cool' autorytet??w. WeÂ?my juÂ? na przykÂ?ad t?? nieszcz??snÂ? Harris. Gdyby kobieta powiedziaÂ?a, Â?e sierotka Marysia jest 'sexy' i Â?e ona 'love this book' to mÂ?odzi amerykanie rzuciliby si?? na t?? bajk?? zwartym tÂ?umem i jeszcze dopatrywali gorÂ?cego romansu z jednym z krasnoludk??w.
Ostatnio odnosz?? wraÂ?enie, Â?e amerykanie nie potrafiÂ? podwaÂ?a?? autorytet??w, ale tylko tych 'cool' autorytet??w. WeÂ?my juÂ? na przykÂ?ad t?? nieszcz??snÂ? Harris. Gdyby kobieta powiedziaÂ?a, Â?e sierotka Marysia jest 'sexy' i Â?e ona 'love this book' to mÂ?odzi amerykanie rzuciliby si?? na t?? bajk?? zwartym tÂ?umem i jeszcze dopatrywali gorÂ?cego romansu z jednym z krasnoludk??w.
Czemu uwaÂ?asz Â?e to tylko w US tak jest? Osoby kt??re coÂ? osiÂ?gn??Â?y zawsze b??dÂ? jakimÂ? autorytetem dla ludzi, ale nie sÂ?dz?? Â?eby byÂ?o to aÂ? tak jaskrawe. Tylko dostrzegamy to co si?? wyr??Â?nia, tak jak dostrzegamy stada nastoletnich pseudogotek co si?? naczytaÂ?y zmierzchu i chcÂ? chÂ?opaka co bÂ?yszczy w sÂ?o??cu. To Â?e w US wida?? takie skrajnoÂ?ci bardziej wynika z tego Â?e sÂ? duÂ?e, wi??c 1% Â?wir??w jest wi??kszy niÂ? 1% Â?wir??w w innym pa??stwie, oraz Â?e mieszkajÂ?cy tu ludzie opanowali do perfekcji sztuk?? oddolnej organizacji, wi??c wszelkie grupy sÂ? bardziej zwarte. A co do takich polece?? to podejrzewam Â?e Harris na oczy ksiÂ?Â?ki nie widziaÂ?a, tyle Â?e ma tego samego wydawc?? na US co Pati, wi??c pojawiÂ? si?? taki tekst.Ostatnio odnosz?? wraÂ?enie, Â?e amerykanie nie potrafiÂ? podwaÂ?a?? autorytet??w, ale tylko tych 'cool' autorytet??w. WeÂ?my juÂ? na przykÂ?ad t?? nieszcz??snÂ? Harris. Gdyby kobieta powiedziaÂ?a, Â?e sierotka Marysia jest 'sexy' i Â?e ona 'love this book' to mÂ?odzi amerykanie rzuciliby si?? na t?? bajk?? zwartym tÂ?umem i jeszcze dopatrywali gorÂ?cego romansu z jednym z krasnoludk??w.
W pewnym sensie masz racj??, tak jest wsz??dzie, ale USA jest teraz najwi??kszym mocarstwem - jeÂ?li mog?? to w ten spos??b wyrazi?? - wi??c tam jest wszystkiego najwi??cej, z tego wÂ?aÂ?nie kraju wiele ludzi bierze przykÂ?ad. DuÂ?o razy spotkaÂ?am si?? z myÂ?leniem, Â?e to co jest ameryka??skie jest lepsze. Ale wszelkie pseudoautorytety naleÂ?y podwaÂ?a??, uczy?? te wszystkie nastolatki 'co si?? Zmierzchu naczytaÂ?y' samodzielnie myÂ?le??. Nie moÂ?na pozwala??, by dzieciaki od maÂ?ego przyswajaÂ?y takie post??powanie, lecenie na Â?eb na szyj?? za wszystkim co modne, bo po jakimÂ? czasie mogÂ? same coÂ? takiego naÂ?ladowa??. Mniej wi??cej to staraÂ?am si?? wyrazi?? wczeÂ?niej. Ale teraz zrobiÂ? si?? juÂ? offtop i zaraz Kometa nas pogoni.