Przykładowy szablon postu:
Tytuł:
Gatunek gry:
Wydawca polski:
Wydawca oryginalny:
Data wydania polskiego:
Cena:
Język gry:
Dostępna platforma:
Systemy operacyjne:
Minimalne wymagania sprzętowe: ta pozycja jest zdecydowanie dla chętnych i skrupulatnych

Opis gry:
Moja recenzja:
Ocena: (w punktach na 10 możliwych)
Żeby nie było tu zbyt pustawo, to zacznę

Tytuł: SYBERIA oraz SYBERIA II
Gatunek gry: przygodowa
Wydawca polski: Cenega Poland
Wydawca oryginalny: Microids
Data wydania polskiego: 11/2002 oraz 07/2004
Język gry: polski
Dostępna platforma: PC
Systemy operacyjne: Windows 2000, Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows XP
Minimalne wymagania sprzętowe: Procesor: Pentium II 350 MHz, Pamięć: 64 MB, Grafika: zgodna z DirectX 16 MB, do drugiej części: Pentium III 350 MHz, 64 MB RAM, karta grafiki 16 MB (Riva TNT2 lub lepsza), 400 MB HDD, Windows 98/Me/2000/XP
Opis gry: Kate Walker, młoda i niezwykle zdolna pani prawnik z Nowego Jorku, przyjeżdża do Europy w sprawie negocjacji kupna słynnej fabryki robotów-zabawek. Wkrótce jej życie zmieni się nie do poznania...
Właścicielka fabryki, Anna Voralberg niedawno zmarła. Dziedziczący fabrykę brat Anny, Hans, który jest genialnym wynalazcą od dawna uznawany jest za zaginionego – dziesiątki lat temu zaginął gdzieś pomiędzy Alpami a Syberią... Kate musi odnaleźć tego enigmatycznego człowieka, aby sfinalizować transakcję. Jednak w swej podróży z zachodu na wschód powoli zacznie rozumieć powody, dla których Hans opuścił swą rodzinę i nigdy nie powrócił z wyprawy.
Opis drugiej części: Kontynuacja Syberii, tytułu, którego nie trzeba nikomu przedstawiać – zdecydowanie najlepszej gry przygodowej ostatnich lat, wybranej przez wszystkie serwisy zajmujące się grami „Najlepszą przygodówką roku 2002”. Scenariusz do gry, podobnie jak do jej poprzedniczki, napisał znany francuski pisarz i artysta Benoit Sokal, brał on też czynny udział w pracach developerskich. Fabuła drugiej Syberii jest kontynuacją wydarzeń opisanych w części pierwszej - sam Sokal przyznaje, iż pierwotnie powstała jedna opowieść, którą potem podzielono na dwie części: Syberia i Syberia II. Wszystko zaczyna się dokładnie w tym miejscu gdzie skończyła się akcja pierwszej Syberii, tj. w rosyjskim mieście Romansbourg. W tej części głównymi postaciami są Kate i Hans, w przygodach towarzyszy im też mechaniczny Oscar. Tym razem Kate decyduje się podążyć śladem Hansa powodowana wyłącznie swoim osobistym pragnieniem, pozostawiając za sobą sprawy rodzinne, pracę, itp. Staje się jego towarzyszką i pomaga mu odkryć zagadkę mamutów.
Moja opinia: Jestem wielką fanką przygodówek, może dlatego, że kiepski ze mnie strateg, a co dopiero mówić o bardziej manualnych formach gry

Moja ocena: 9,9/10