Seria o W. Rednej
Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy, Junior Admini
spamu? w sensie cytatów z nieprzet?umaczonych jeszcze cz??ci ksi??ki o W.Rednej, czy mo?e spamuj? jakimi? linkami np. do gier?
Pewnie chodzi ci o offtop, czyli rozmowy nie na temat
ale moim zdaniem to w?a?nie dodaje du?o uroku tamtemu forum, nie cierpi? sztywnych forów, gdzie s?owa nie mo?na napisa?, bo ju? ostrze?enie
A nawiasem, to jest rozmowa nie na temat, wi?c ?eby nie podpa??....
tusia13pl: Tak chodzi mi o offtop, je?li ju? si? wkr?ci?a? w forum to jest mo?e przyjemny, ale jak dopiero chcesz to troch? odstrasza
Uwielbiam seri? o W.Rednej
Fajne, lekkie czytade?ko, idealne ?eby odstresowa? si? po ci??kim dniu i pochichota? nad lekturk?.
Nie powiem, "Zawód:Wied?ma" bardziej mi si? podoba? od "Wied?my Opiekunki", w tej drugiej jednak za bardzo si? robi romantycznie, a? strach pomy?le?, co b?dzie w "Nadwornej Wied?mie", czy te? jak inaczej ten tytu? przet?umacz?
Ja jestem na razie szcz??liw? posiadaczk? 30 stron przet?umaczonych III. cz??ci, i nie powiem

A nawiasem, to jest rozmowa nie na temat, wi?c ?eby nie podpa??....
tusia13pl: Tak chodzi mi o offtop, je?li ju? si? wkr?ci?a? w forum to jest mo?e przyjemny, ale jak dopiero chcesz to troch? odstrasza

Uwielbiam seri? o W.Rednej

Nie powiem, "Zawód:Wied?ma" bardziej mi si? podoba? od "Wied?my Opiekunki", w tej drugiej jednak za bardzo si? robi romantycznie, a? strach pomy?le?, co b?dzie w "Nadwornej Wied?mie", czy te? jak inaczej ten tytu? przet?umacz?

zaczyna si? jak zawsze... d?uga?nym opisem mglistego poranka, koby?ki o bóg wie czego, oraz po?egnania Wolhy z Lenem... ale potem ju? tylko lepiej
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 10:59 przez Sebriel, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czarownica
- Zaawansowany Stopień Zupiorzenia
No to ciekawe kiedy mamy szanse na wydanie tej ksi??ki przez Fabryk?. Ja sobie troch? t?umaczy?am t? cz??? za pomoc? translatorów, ale niestety to nie to.
natomiast jestem ciekawa tych "Wied?mich bajek". Nie mog? trafi? ani na orygina? ani na t?umaczenie.
natomiast jestem ciekawa tych "Wied?mich bajek". Nie mog? trafi? ani na orygina? ani na t?umaczenie.
A jak mo?na zdoby? t? Now? Fantastyk??S? tak?e "Kroniki Belorskie" - pierwsze opowiadanie o tym, jak Len wraca do Dogewy tu? po wojnie znajduj? si? w?a?nie w sierpniowej "Nowej Fantastyce".
Do ko?ca sierpnia w empiku i kiosku (nie ka?dym, bo ja na ni? poluj? i trafi? nie mog? - spróbuje szcz??cia w wi?kszym mie?cie).
Wied?mie bajki w oryginale s? na moim chomiku, nie pami?tam tylko czy w dost?pnym folderze.
A pierwsze przet?umaczone opowiadania bajek te? s? na forum.
Tylko prosz? was, nie czytajcie "Nadwornej" przez google`a. To? to z?era mózg doszcz?tnie...
Wied?mie bajki w oryginale s? na moim chomiku, nie pami?tam tylko czy w dost?pnym folderze.
A pierwsze przet?umaczone opowiadania bajek te? s? na forum.
Tylko prosz? was, nie czytajcie "Nadwornej" przez google`a. To? to z?era mózg doszcz?tnie...
- Czarownica
Niestety, w zabezpieczonym folderze.
A jak opowiadania s? w Empiku, to jutro spróbuj? dosta?. Dzi? nie chce mi si? wychodzi? z domu. Je?li znajd? to Ci powiem gdzie.
A Nadworn? ?eby przeczyta? Nadworn? musz? sama t?umaczy?. Wiem ?e to psuje wra?enie, ale przynajmniej nie z?era mnie ciekawo?? - co dalej. A potem w ko?cu ksi??ka zostanie wydana - i ..... nast?pi chwila b?ogo?ci - ja, wygodny fotel i ksi??eczka w r?ku.
A jak opowiadania s? w Empiku, to jutro spróbuj? dosta?. Dzi? nie chce mi si? wychodzi? z domu. Je?li znajd? to Ci powiem gdzie.
A Nadworn? ?eby przeczyta? Nadworn? musz? sama t?umaczy?. Wiem ?e to psuje wra?enie, ale przynajmniej nie z?era mnie ciekawo?? - co dalej. A potem w ko?cu ksi??ka zostanie wydana - i ..... nast?pi chwila b?ogo?ci - ja, wygodny fotel i ksi??eczka w r?ku.
Przeszuka?am ca?y internet wzd?u? i wszesz i nigdzie nie mog?am dorwa? tych opowiada?.Sebriel pisze:Mog? zarzuci? na e-mail opowiadaniami je?eli chcesz, mam przepisane na kompadorota7677 pisze: A jak mo?na zdoby? t? Now? Fantastyk??
Wi?c jakby? mog?a je wys?a?, to jestem ch?tna na ich przeczytanie

- Czarownica
- Czarownica
10 wrzeÂ?nia ma si?? pojawi?? w ksi??garniach 2 cz??Â??? "WiedÂ?my opiekunki" Ale kiedy wyjdzie nast??pny Tom czyli "NajwyÂ?sza (lub Nadworna-zaleÂ?y jak to przetÂ?umaczÂ?) WiedÂ?ma" - nie wiadomo.
A pr??cz tych ksiÂ?Â?ek sÂ? teÂ? opowiadania "WiedÂ?mie bajki" - jedno wyszÂ?o w sierpniowej "Nowej Fantastyce" oraz "OpowieÂ?ci belorskie" - opowiadania powiÂ?zane z WolhÂ?, ale nie jest ona gÂ???wnÂ? bohaterkÂ?. Podobno to bardziej o Orsanie, Rolarze itp.
A pr??cz tych ksiÂ?Â?ek sÂ? teÂ? opowiadania "WiedÂ?mie bajki" - jedno wyszÂ?o w sierpniowej "Nowej Fantastyce" oraz "OpowieÂ?ci belorskie" - opowiadania powiÂ?zane z WolhÂ?, ale nie jest ona gÂ???wnÂ? bohaterkÂ?. Podobno to bardziej o Orsanie, Rolarze itp.
Ja te? mog?abym prosi?? Mój mail jak co? to: [email protected]
- Czarownica
Je?li dosta?a?, to mog?aby? mi je przes?a??
[email protected].
By?abym wdzi?czna, bo niestety nie dosta?am tego w swoje ?apki. A bardzo chce przeczyta?. Najch?tniej przeczyta?abym ju? "Nadworn? Wied?m?".
[email protected].
By?abym wdzi?czna, bo niestety nie dosta?am tego w swoje ?apki. A bardzo chce przeczyta?. Najch?tniej przeczyta?abym ju? "Nadworn? Wied?m?".
Jestem sobą. A kim innym powinnam być? Przecież nie zmienię się w ciebie.